Hvordan laver babyen at sove uden tårer og motionssygdom?

Indholdet

Hvis moderen ammer, så opstår der ikke problemer med at lægge sig ned uden tårer indtil det tidspunkt, hvor amningen er ophørt. Normalt klager forældre til babyer fra 6 måneder til 2 år over vanskelighederne med at lægge. I dette tilfælde kan mødre opleve vanskeligheder med at lægge ned til dagtimers søvn, og om aftenen sengetid og vågne om natten.

At lægge en nyfødt ved hjælp af bevægelsessyge hjælper mange forældre i de første måneder, men når den lille tot vokser op og moderen opdager, at barnet ikke kan falde i søvn uden den sædvanlige rocking, bliver problemet med at lade barnet sove uden tårer meget presserende. Barnet er blevet vant til at falde i søvn på denne måde, og mor ved ofte ikke, hvordan man skal sætte barnet anderledes - dette er roden til dette problem. Hvad skal man gøre?

Daglig rutine

Småbørn opfører sig roligere, når de lever efter en bestemt måde på dagen. Nyfødte har ikke en sådan behandling, da de ikke skelner mellem nat og dag, men allerede i den anden måned af livet danner krummerne deres egen vågenhed og søvnregime. Ved seks måneder sover babyen to gange om eftermiddagen og efter et år - kun én gang.

Det er vigtigt, at barnet går i seng hver dag på samme tid. Hvis det er dag, så efter frokost, hvis det er aften, så efter svømning og andre procedurer.

For børn over 2 år er daglig aktivitet vigtig - hvis barnet bliver hjemme hele dagen og ikke bevæger sig meget, vil han være mindre træt og falde i søvn vanskeligere for ham.

Barn, der falder i søvn
At holde sig til den daglige rutine, ritualer og aktiviteter vil hjælpe med at gøre at falde i søvn lettere.

Udholdenhed og tålmodighed

Disse er meget vigtige kvaliteter til mødre, der ønsker at lære deres baby at falde i søvn alene og uden bevægelsessyge. Hvis moderen besluttede at ændre vejen for at lægge, så skulle det være konsistent og ikke vende tilbage til bevægelsessyge. Begynder at rocke babyen igen, hun forvirrer kun krummerne.

Begge forældre skal være trygge og rolige og forstå, hvor vigtigt det er at etablere en babyens søvn, regelmæssigt observere aftenprocedurer og være opmærksom på eksterne elementer (tøj, legetøj, seng og andre). Barnet vil føle det psykiske humør hos mor og far - hvis de er nervøse og ivrige, vil barnet være sværere at indstille sig til at hvile.

ritualer

For at lette processen med at nedsænke barnet i en drøm, hjælper det "søvnig" ritual. Disse er visse handlinger i orden, som gentages hver dag i lang tid. Sådanne handlinger hjælper barnet med at sove i søvn. Blandt dem kan være:

 • svømning;
 • Afslappende massage;
 • Læsning af bøger og visning af billeder;
 • Farvel til solen og gardinet gardin;
 • Lullaby;
 • Lægger legetøj i seng;
 • At sige visse sætninger, der gentages dagligt.

Når barnet bliver vant til et sådant ritual, vil det synke i søvn uden tårer og luner. Den eneste undtagelse kan være lidelser, når barnet har feber eller en tand er skåret, kan rituet muligvis ikke virke, og moderen bliver nødt til at gøre yderligere anstrengelser.

Varigheden af ​​ritualet vil blive påvirket af karapuz temperament - rolige babyer kan falde i søvn efter en eller to handlinger, og for meget aktive børn kræves en længere periode med forberedelse til søvn.

Badende baby
Ritualer tjener som selve livredderen for at sætte børn aktivt temperament

Selv søvn teknikker

Ifølge eksperter bør barnet læres at falde i søvn på egen hånd, ligesom han læres at klæde sig, spise eller lære andre færdigheder.Der er teknikker, der lærer barnet at falde i søvn på egen hånd. De kan bruges fra 9 måneder. Normalt er alle disse teknikker rettet mod at eliminere sammenhængen mellem fodring og søvn. Derfor er mad og søvn som følge af deres brug adskilt i tid, hvilket gør det lettere for barnet at falde i søvn:

 1. Med en timer. Før fødslen introduceres barnet til timeren, og det siges, at når klokken ringer, vil mælken ende. Så snart timeren sender et signal, bliver barnets bryst taget væk, og barnet er placeret i krybbe. Mor har brug for at være tålmodig og roligt babyen, men giv ikke brystet mere. I de første dage sætter timeren tiden til 10 minutter, så reduceres den til 4 minutter, og efter fravænning af brystet læser moderen bogen til barnet i yderligere 5-10 minutter. Efter et par dage er æglæggende helt erstattet af læsning af bogen. Så først påvirke lægningen på lur, og derefter om aftenen fodring.
 2. Gravvist og forsigtigt fravænning. Mor i lang tid forsøger at lægge barnet uden at sutte, men hvis krummen spørger om brystet, nægter det ikke. Gradvist formår moderen at finde andre ritualer for at hjælpe barnet i søvn, og som følge heraf holder barnet op med at drikke modermælk om natten. Det næste skridt vil være opgivelsen af ​​natten fodring. Hvis barnet er over 1,5 år, kan han forklares, hvorfor der ikke er mere modermælk.
 3. Brug afgangen fra rummet. Dette er en meget smertefuld måde for krummerne, men det kan passe nogle tots. Mor, sætter barnet i seng, forlader rummet i 5 minutter og forventer, at barnet falder i søvn. Hvis barnet begynder at græde, vender moren tilbage, forsøger at berolige barnet og efterlade igen. Efter et par dage begynder barnet at indse, at han ikke har andet valg end at falde i søvn alene.
Baby falder i søvn ved dig selv
Et barn, der falder i søvn alene, kræver ikke kun mindre styrke, men ligeledes sover tættere

Tips

 • Det anbefales at begynde at sprænge babyer fra bevægelsessyge, mens de ligger om aftenen. Før en nats søvn er barnet fast besluttet på at falde i søvn mere end i løbet af dagen.
 • Hvis du prøver at lægge din baby i lang tid (en time eller mere), skal du lave en kort pause. Tag en pause og stop med at lægge i 15-20 minutter, og vend tilbage til det sædvanlige ritual (det kan forkortes).
 • Det er ikke nødvendigt at opfatte det lille, der græder, som et tegn på, at du får det sjovt af barnet. Det faktum, at barnet protesterer mod den rækkefølge, han var vant til, er helt normal. Du skal tænke på fremtiden - snart vil babyen stoppe med at græde, og dine arme og ryg vil ikke længere opleve for stor belastning.
 • Det er vigtigt ikke at gå glip af det øjeblik, hvor barnet ønskede at sove. Hvis du bemærker, at barnet gaber, er blevet trægt, er begyndt at opføre sig eller gnider øjnene, så er det tid til at gå i seng.
 • Glem ikke, at betingelserne i babyens værelse skal være behagelige til at sove (temperaturen skal opretholdes på + 18 + 22 grader, og fugtigheden skal være 50-60%), og tøj til barnet skal være behageligt.
 • Eliminere en time før lægge nogen irriterende og stimulerende faktorer, for eksempel et aktivt spil eller se en tegneserie. Det er også vigtigt, at familiens atmosfære var venlig og rolig.
 • Lad barnet falde i søvn med legetøj, hvis det beroliger ham. Hvis et legetøj, med hvilket krummen konstant falder i søvn, er slidt, kan den ikke erstattes med en ny. Bare vask "ven" og giv det tilbage til barnet.
 • Hvis du sætter babyen i seng i en separat seng, kan du sætte en varmepude der et stykke tid, før du sætter barnet i.

Hvordan laver barnet at sove uden bryst, se videoen af ​​Anna Gapchenko.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed