Hvordan laver et barn at sove sammen med deres forældre, og når det skal gøres?

indhold

Nu plejer mange forældre at sove sammen med barnet, især i de første måneder af livet. Denne emballeringsmetode gør det ikke bare lettere for mor at fodre om natten, men har også andre fordele. Har en babys søvn ved siden af ​​forældrene mangler, og hvor nemt er det at sprænge et barn fra vane med at sove i forældrenes seng?

Plusser til baby

 • Barnet falder i søvn hurtigere og sover mere roligt, hører mødens hjerteslag og føler forældrenes varme. I et sådant miljø føler han sig trygt og beskyttet.
 • Den lille er ikke nødt til at dele med sine forældre i søvnperioden, hvilket er stressende for mange børn.
 • Den nyfødte vejrtrækning, såvel som hans hjerteslag, bliver mere rytmisk ved siden af ​​forældrene. Hertil kommer, at udånding af kuldioxid fra voksne, der kommer ind i luftrummets luftveje, stimulerer åndedrætscentret for babyen. Disse faktorer reducerer risikoen for pludselig dødssyndrom.
 • Ved siden af ​​mor og far er babyen lettere at udholde dårligt helbred.
 • Barnet overophedes ikke i nærheden af ​​forældrene, fordi nogle af dens varme passerer til de kølige legemer af voksne.
 • Barnet får mere taktil kontakt med mor og far, hvilket er vigtigt for den fulde udvikling af hans nervesystem.
Barn med forældre
Krummen er rolig ved siden af ​​mor og far, nærhed til forældre sikrer den harmoniske udvikling af hans nervesystem

Fordele for forældre

 • Barnet overvåges altid, fordi forældrene hører og ser barnet.
 • Krummer, der er sultne, er det meget lettere at roe ved at låse til brystet, hvis moderen ligger i nærheden. Mor behøver ikke stå op og afbryde søvn, hvilket hjælper hende bedre med at hvile om natten. Desuden er suge om natten vigtigt for tilstrækkelig laktation.
 • En fælles drøm vil hjælpe, når forældre bruger lidt tid sammen med babyen om dagen, for eksempel hvis moderen begyndte at arbejde og går væk i lang tid i løbet af dagen.
 • Takket være at sove med barnet studerer moderen barnets behov godt og kan reagere hurtigt på dem.
 • Sovebarn i forældreseng hjælper mor med at håndtere postpartum depression, angst og frygt.
Mors fælles søvn med barnet
Fælles søvn med barnet har en positiv effekt på moderens psyko-følelsesmæssige tilstand

ulemper

Forældre kan ikke få nok søvn, hvis de er bange for at forstyrre barnets søvn eller er begrænset til at sove. En ung mor kan forstyrre at falde i søvn ved siden af ​​den lille frygt for, at hun er i stand til at knuse barnet i sin søvn. Faktisk, hvis moderens hjerne ikke påvirkes af alkohol, en sovende pille eller et stof, vil hun være følsom over for babyens bevægelser i sin søvn. Men på pavens side er der en sådan fare, derfor for at placere barnet er det bedre at vælge et sted nær muren.

En baby i nærheden gør det umuligt at have et sexliv i forældrenes seng. Nogle gange sætter en mor en baby i sin seng med det formål at undgå intim nærhed med sin mand. Dette kan blive til alvorlige problemer mellem ægtefællerne.

Der er en opfattelse, at babyer, der sover med deres forældre, er mere afhængige af dem. Og i sådanne børn er tilknytning til forældre stærkere, men med alder normaliserer deres behov. Derudover er modstandere af fælles søvn sikker på, at det simpelthen ikke er hygiejnisk at sove om natten i forældrenes seng. Dette problem løses dog let, hvis du lægger en ble på sengen for en baby, som du ofte kan vaske.

Når du ikke kan sove sammen?

Barnet anbefales ikke at blive placeret i moderens seng i tilfælde af:

 • Rygning eller drikker af en forælder
 • Meget trætte forældre.
Baby sover alene
I nogle tilfælde anbefales det ikke at sove med din baby, da det kan være farligt for barnet.

Ved hvilken alder skal du lære et barn at sove i sin krybbe?

Den optimale alder til at overføre en baby, der er vant til at sove på forældres seng, i sin egen seng, betragtes som 2-3 år. Efter tre år føles barnet som en separat person og begynder at have brug for et personligt rum. Hertil kommer, at mange spædbarns frygt i denne alder går forbi.

Hvordan man spionerer

For at få barnet ikke længere i forældrenes seng, er det nemt, hvis du har tålmodighed og handler gradvist. Det skal straks forberede sig på, at fravænning kan tage mere end en uge eller endda mere end en måned.

For at gøre overgangen til din barneseng nemmere for barnet, kan forældrene anbefale følgende:

 • Sørg for, at barnets baby er sikkert, og der er ingen skræmmende ting i rummet.
 • Vælg den baby du kan lide med dit barn sengen, en smuk pude og tæppe samt sengetøj.
 • På dagtid søvn, placere din baby i din egen seng.
 • Lad krummen vælge et yndlingslegetøj, som han vil sove med.
 • Udvikle et bestemt bedtime ritual, for eksempel syng en vugge til din baby eller læs et eventyr.
 • Hvis barnet er bange i mørket, kan du ikke lukke døren til sit værelse og lade natlyset tændes.
 • Først sættes babyens seng til forældrenes seng og bevæger den gradvist længere væk til den modsatte væg og flytter den derefter til et andet rum.
 • Et barn over 3 år kan have en sjov ferie i seng i sengen.
 • Tal med din baby og fortæl ham, at han er gammel nok til at sove i sin egen seng.
 • Vær forberedt på, at barnet for første gang stadig vil tilbringe din seng.
Barn fravænnet fra at sove med forældre
Når man afviger fra fælles søvn, forbereder et værelse og har tålmodighed, fordi oftere er denne proces ikke den nemmeste

Hvad skal man ikke gøre?

For flytning til din seng er det bedst at vælge den periode, hvor pipsqueak er rolig. Det er uacceptabelt at tvinge et barn til at begynde at sove separat, hvis han er syg eller er i alvorlige forandringer (han gik til børnehave, flyttet til en ny lejlighed, blev en ældre bror).

Du kan ikke true at sove i en krybbe og sige "Hvis du ikke er lydig, vil du gå i din seng!". Du bør heller ikke bebrejde barnet for fejhed, hvis han er bange for at sove alene fra sine forældre. Straffer barnet for det faktum, at han igen kom i seng med sine forældre, også i hvert fald umuligt. Sådanne natlige besøg er ikke dårlig opførsel eller luner.

Det skal bemærkes, at forældre bør finde ud af deres holdning til fælles søvn fra begyndelsen. Hvis en ægtefælle glæder sig over barnets besøg på sin seng, og den anden er imod dem, skal voksne være enige om at undgå at forvirre barnet. Vær konsekvent og vis tålmodighed, og snart bliver dit barn vant til at sove i sin egen seng.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed