Psykosomatiske hoste hos børn og voksne

Indholdet

Hosten selv ikke vises, den har altid en grund. Og det gælder ikke kun den traditionelle medicinske tilgang, der behandler hoste som et symptom og ikke som en separat sygdom, men også psykosomatisk medicin, som mener, at folk udvikler hoste med visse psykologiske og psykogene faktorer.

I denne artikel vil vi se på de psykosomatiske årsager til hoste og fortælle dig hvordan du skal behandle det hos børn og voksne.

Generelle oplysninger

Alle hoster i samme frekvens, både voksne og børn. Men børn hoster oftere, og traditionel medicin mener, at sagen er i den medfødte nærhed af børns luftveje. Hoste er et symptom, der manifesterer som tvungen udløb gennem munden. Musklerne i luftvejene reduceres med signalet af irriterede receptorer. Hosten involverer receptorer i næse, svælg, luftrør og bronchi, pleura.

Hjulets rolle er svært at overvurdere: Med denne ubetingede beskyttelsesrefleks forsøger kroppen at slippe af med alt, der forstyrrer normal vejrtrækning i luftvejene. Ved hoste forsøger den menneskelige krop at udvise slim, pus, blod, fremmedlegemer, som omfatter støv, fødepartikler, fra stierne. Patientens klager over hoste betragtes derfor altid af lægen som et signal til aktive diagnostiske handlinger: indtil symptomens årsag er opdaget, vil der ikke blive ordineret nogen behandling.

Psykosomatiske årsager

Vær opmærksom på den fysiologiske betydning af eksistensen af ​​hoste - Det er beskyttelse, frigivelse fra unødvendige, forstyrrende for normal åndedræt. Fra et psykosomatisk synspunkt har hoste nøjagtig samme betydning..

Åndedrætsorganerne symboliserer forbindelsen mellem en person og omverdenen. Desuden bør dette forhold udelukkende være gensidigt - indånder (information fra verden accepteres), ånder ud (noget gives til verden).

Forringet normal vejrtrækning på grund af tvungne udløb - et forsøg på en person til at give noget, der smerteligt plager ham inde, hvilket han ikke kan sige i ordudtrykke handlingen. Derefter kommer den underbevidste del i spil, som nøje overvåger at en person overlever i enhver situation og aktiverer en hoste for at fremhæve, hvad der er så irriterende inde.

Det er meget nemt at genkende en psykosomatisk hoste: lægen finder ikke en enkelt grund, som en person kan hoste (testene er normale, røntgenstråler viser ikke patologiske ændringer i lungerne). Her er det nødvendigt at vende sig til psykosomatiske værdier. Enten blev grunden fundet, men behandlingen hjælper ikke, eller hosten vender meget tilbage. Alle disse situationer bør tyde på, at den sande årsag ligger et sted uden for lungerne.

En hoste begynder ofte at plage folk, der har opnået en masse - de har opnået en stilling, en stilling i samfundet, de lever med deres egen unikke og vigtige betydning, og som følge heraf bliver alle dem, der lever i omverdenen, efter hans mening mindre opmærksomme.

Udåndingen forstyrres, forskellige patologier i åndedrætsorganerne udvikler sig, hvilket manifesterer sig på forskellige måder, og det eneste almindelige symptom for alle grupper af åndedrætsbesvær er hoste.

Hoste og forskellige åndedrætsbesvær folk der ikke ønsker at tage nye ting fra verden, som forsøger at forstå det gamle, vane. Således går pensionister, der ikke accepterer ideen om at betale for forsyningsregninger via internettet, og foretrækker at stå i timevis med kvittering på posthuset, ofte til terapeuten med hosteklager, end dem der glæder sig over alle de nye ting i den moderne verden.

Hoste oftere op, og dem der lever høje idealer, drømme, hvilket resulterer i ofte skuffede. De ser verden ikke som det egentlig er, og kontakten, samspillet med det bringer smerter til personen - udåndinger bliver hyppigere, vejrtrækninger bliver mere overfladiske, sygdommen begynder med hoste. Historien kender mange lyse eksempler på sådanne voksne; pulmonale patologier såsom forbrug (tuberkulose) i decembrist-æraen i de urolige revolutionære år var særligt almindelige.

Kig ind i de store revolutionære figurs ansigter - de er alle temmelig tynde, har sunkne kinder, betændte øjne. De levede med høje idealer, som de troede på, og verden omkring dem gav dem ikke tilfredshed og glæde. Som følge heraf lider næsten alle af sygdomme i bronchi og lunger og lider af langvarig plagende hoste.

Tænk på Turgenev-damerne: hoster og sygdomme i åndedrætsorganerne er også karakteristiske for dem, der ikke vil gøre revolutioner og omvæltninger, men blot leve i en fiktiv verden i deres egne drømme og drømme. Disse ophøjede mennesker kan være meget uddannede, intelligente, vellæste, men de ønsker absolut ikke at "puste" omverdenen i den form, den eksisterer i. En irriterende host begynder.

Hoste begynder ofte at lide og mennesker, der befinder sig i noget konkret, ofte i religion. De får ikke kun glæde fordi de tror det er afgørende for dem, at alle deres pårørende og venner, naboer og arbejdskolleger begyndte at glæde sig. Derfor begynder de at pålægge deres tro og dets dogmer overalt i verden, og de møder misforståelse og afvisning fra andre, og kommer til at udgøre en sorgende hoste.

Psykoanalytikere har lagt vægt på denne detaljer: Når en person har noget at sige, men han foretrækker at være tavs af nogle personlige grunde, hoster han næsten øjeblikkeligt.

Ord og tanker bliver en hindring for fri vejrtrækning, forvekslingen med verden er forstyrret.

Hvis samtaleren hoster i øjeblikket du fortæller ham noget, mener psykologer, at dette er tegn på hans tilsyneladende uenighed med din mening, men han kan ikke tale sin egen.

Hos børn

Hoste hos børn, i psykosomatik, er ganske ofte psykogen. Det vil sige, at ingen børnelæge eller ENT opdager nogen grund til det. Ofte kaldes psykogen hoste allergisk. Men selvom et barn ofte har bronkitis, laryngotracheitis, er der opstået alvorlig hoste, Psykologien i barndomssygdomme skal undersøges, det hjælper med hurtigt at løse problemet og redde barnet fra et ubehageligt symptom.

At bo i en fantasiverden er normalt for børn generelt. De konstant opdager noget, der giver legetøj med magiske egenskaber, inspirerer dem, forestiller noget og lever i denne vidunderlige verden ganske komfortabelt.

Fantasi og fantasi er vigtige betingelser for udviklingen af ​​et barns psyke på bestemte stadier. Når voksne forstår dette og støttefiktion, deltager i denne "verden", udvikler børn sjældent problemer med åndedrætssystemet.. Det modsatte sker, hvis voksne begynder stort set at "rive vingerne" af en drøm: "komponer ikke", "opfinde ikke", "det sker ikke", "der er ingen guider", "ikke bedrage", "dværgerne kunne ikke sprede legetøj i dit værelse og så videre

Jo mere en voksen forsøger at "land" det fantaserende barn, jo mere barnet forsøger at isolere sig fra den voksne, skjule sin fiktive verden fra ham, ikke vise det, leve i det separat. Jo stærkere babyen bygger en væg, jo større er sandsynligheden for at udvikle en stærk psykogen hoste.

Sådanne børn forstår ikke, hvordan man kontakter den virkelige verden, finder ikke et kompromis, og meget alvorlige respiratoriske sygdomme, som f.eks. Bronchial astma, dannes ofte på dette grundlag. Hvis barnets tilstand ledsages af en stærk vrede, så er udviklingen af ​​lungebetændelse, lungekræft mulig.

Hvis forældrene klager over, at barnet konstant hoster, har han "svage lunger", Det er nødvendigt at evaluere graden af ​​tillid i denne familie og finde ud af, hvor meget barnets interesser tages i betragtning. Hvis hans høje forhåbninger ikke finder støtte, hvis alle emner af samtaler i familien kun reduceres til penge, er materielle værdier, hvis den åndelige ikke lægger vægt på det, er der intet at være overrasket over, at barnet bliver kvalt af en stærk tør hoste, uproduktivt, uden nogen form for lindring.

En anden kategori af hostende børn er børn af rige forældre.. Ofte vokser de op uden behov for noget, de har det allerbedste, alt lige fra almindelige familier, klassekammerater kan kun drømme om. Som et resultat danner barnet et specielt forhold til materialet og med det til resten af ​​børnene. De behandler deres jævnaldrende i bedste fald, nedlatende, de føler sig højere og bedre, bogstaveligt talt folk af en anden slags højere. Sådan dannes kroniske luftvejssygdomme - verden bliver "anden sats", det er ikke meget behageligt at trække vejret ind i det.

Små børn lider af hoste- og åndedrætssygdomme for en mere banal og indlysende årsag. Forældrene selv, som omgiver barnet med en sådan hypertrophied pleje, forhindrer dem i at trække vejret normalt, så de ikke kan roligt trække vejret.. De bestemmer for ham hvad de skal bære og hvad de skal spise, de spørger ham ikke, hvad han vil, forældre, siger de, ved bedre, hvad der vil være til barnets gode.

Med en host forsøger barnet at "råbe" til dem, opfordrer dem til at lytte til hans mening allerede for at spørge, hvad han kan sige til dem. Selvom barnet stadig ammer og ikke taler, hoster han og udtrykker sin uenighed med noget.

Separat skal du tale om ret almindelige situationer med uforståelig hyppig hoste hos børn, der vokser op i kærlighed og omsorg. Mor, far, bedstemødre, bedstefar elsker sommetider barnet så meget (det sker ofte i tilfælde af langvarede børn født sent i livet), at de straks gør krummerne til de vigtigste familiemedlemmer og selv de ansatte. Livet i hele familien er underlagt en manns interesser - et barn. Forældre ser på ethvert problem ud fra, hvor acceptabelt det er for Nastya, Kolya, Sasha.

Ligesom en bolt fra det blå, lyder lungediagnosticering normalt til dem - hvordan kan det være? Når alt kommer til alt, er et barn så tæt på, han får kun de bedste produkter, han er beskyttet mod udkast! Og sagen er slet ikke i mikrober, ikke i kulden, ikke i vitaminer, men i det faktum at Verden omkring os opfatter barnet "gud" som noget mindre værdifuldt end sig selv. Inhalation bliver det ikke for behageligt.

Teenagere hoster ofte for at reagere på stress og vrede.. De værdsatte ikke den første kærlighed, ikke gengældte - en fornærmelse opstod, og bronkitis udviklede sig. Det er umuligt at tage det sted i et samfund af samtidige, om hvilke han drømmer - en fornærmelse opstår, udvikler lungebetændelse. Forældre forstår ikke, der er ingen følelse af enhed derhjemme, støtte - igen bliver vrede og skuffelse udviklet, tracheitis, bronkitis eller lungebetændelse begynder.

Psykogen hoste

Hoste, som generelt udvikler sig uden forudsætninger (i mangel af sygdom, som bekræftes af tests), har brug for en præcisering. Hos voksne er det ofte ud over de ovennævnte faktorer for udvikling af lungesygdomme skyldes det et stort ønske om at tiltrække sig selv, hvis det ikke kan gøres på anden vis.

Meget følsomme mennesker, med en alarmerende mentalitet, med en tendens til at bebrejde sig selv, kan hoste "straffe" sig selv for de fejl, der skete, efter deres mening, på grund af sig selv.

Folk der har længe akkumuleret irritation på grund af at de er tvunget til at udføre opgaver, som de har i tankerne, men de kan ikke sige dette åbent (for eksempel på grund af frygt for at miste deres job, tabe forhold osv.), kan de lide af en lang kronisk psykogen hoste. De vil forklare dem omkring ham noget: allergier for støv eller katte, rygning, skadeligt arbejde mv.

En aktivitetskifte har normalt en gavnlig effekt på helbredet, og hosten stopper.

Hvordan finder du årsagen og genopretter?

Det er værd at starte med en analyse af dine egne følelser og følelser: Kontrollér, om der er en hemmelig vrede, irritation hos nogen eller nogle nylige begivenheder, hvis du ikke er tavs om noget, der allerede er forsinket og beder om at blive udtrykt. Alene med dig selv kan du ikke være genert, så det er vigtigt at svare dig selv så ærligt som muligt, hvis du har mindst en af ​​de faktorer, der er prædisponeret for psykogen hoste beskrevet ovenfor.

Svar på disse spørgsmål vil samtidig være nøglen til helbredelse. Hvis der er en fornærmelse, skal du tilgive, hvis du har noget at sige til den irriterende chefdiktator, fortæl ham det alligevel med det arbejde, der forårsager en smertefuld psykogen hoste, du skal forlade dig for ikke at bringe dig selv til kræftproblemer.

Hvis problemet i familien og dine slægtskabers handlinger "crush" dig, lad du ikke trække vejret, prøv at sige det, fortæl dem, det vil være mere sandsynligt, at du vil blive forstået, og noget vil ændre sig. En hoste passerer næsten umiddelbart efter at du har besluttet dig for at fortælle sandheden.

I betragtning af de mange årsager til børnelæste er det vigtigt at se på et barn, hvis han allerede er stor nok, kan du tale med ham ved at bruge de samme spørgsmål: "hvem er du fornærmet", "hvem forhindrer dig i at fortælle sandheden", "at du ikke kan lide i omverdenen "og t. d.

Vær opmærksom på yderligere symptomer: ondt i halsen betyder alvorlig irritation, som et barn eller en voksen oplever, stemmefald, hæshed - forbud mod at tale, hoste med rigeligt sputum - en gammel offensiv fornærmelse, der allerede er begyndt at forlade i dele gradvist.

Behandling afhænger af årsagen, det er vigtigt at fjerne det. Hvis et barn er forkælet og hævet til en piedestal, skal du forsigtigt fjerne det derfra, hvis han er drømmer, støtter sine drømme, tegner med ham hans fiktive rumkrigere og vær glad sammen, fordi hosten vil falde.

Det vil være noget vanskeligere at helbrede Tychoni's hoste, som ikke er vant til at tale om hans lovovertrædelser, det er muligt, at en psykologs hjælp kan være nødvendig.

psykolog Louise Hay foreslår at helbrede positive affirmationersom vil bidrage til at ændre den fjendtlige holdning til verden for en velvillig person: "Verden elsker mig og accepterer mig, jeg accepterer alt i denne verden med kærlighed og respekt."

psykoterapeut Valery Sinelnikov tilbyder teknikker til at arbejde med det underbevidste, hvor en person selv kan godt afregne et nyt program - positiv tænkningDet vil bidrage til at ændre den virkelige holdning til verden og helbrede hoste.

Psychotechniques til at arbejde med vrede og irritation, motiverende terapi, afslapning svømning lektioner, yoga, finde glæde i små ting er nyttige, så en person kan nyde vejrtrækning ind og ud uden smertefulde hoste spasmer.

For yderligere information om psykosomatiske hoste hos børn og voksne, se følgende video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed