Hvorfor har babyer kolik og hvordan man kan slippe af med dem?

Indholdet

Colic betragtes som et af de mest presserende og ubehagelige problemer i livet. nyfødte baby. Såkaldt smerte i maven, hvorfra babyer lider i de første måneder efter fødslen. Deres forekomst er forbundet med umodenhed i fordøjelseskanalen hos det nyfødte barn. Oftest forekommer disse smerter 2-3 uger efter fødslen, mens barnet er helt sundt, udvikler sig normalt og spiser med appetit.

symptomer

 • Baby uden nogen grund begynder at bekymre sig. Dette sker oftest om aftenen, mens i løbet af dagen har barnet et godt humør og ingen appetitforstyrrelser.
 • Knap presser benene til maven, da han har kramperlignende skæresmerter.
 • Barnets skrig er højt og skarpt.
 • Sommetider smuler under kolikgasser.
 • Huden kan blive blek, men oftere blusser ansigtet på en karapuz.
 • I nogle babyer vises smerteangreb næsten umiddelbart efter fodring.
 • Hvis kolik kombineres med fødeintolerans, kan afføringen krumme grønt og forstoppelse kan forekomme.
Colic i et barn
Colic er sikkert, men det giver stor ubehag for både barnet og hans forældre.

grunde

Udseendet af kolik er lettere af sådanne faktorer:

 • Overtrædelse af spædbarnsfodringsteknikken (meget luft kommer ind i barnets mave).
 • Krænkelse af fodringsteknikken for den kunstige klovn (ukorrekt tilbøjelighed til flasken).
 • Overfeeding baby.
 • Forkert valgt blanding.
 • Forkert nutrition af moderen (et stort antal retter fra kål, majs, mælk, nødder, tomater, løg samt krydrede retter og produkter med koffein).
 • Rygeplejerske mor.
Forhindre kolik i en nyfødt
Den bedste måde at forhindre kolik på kan kun findes gennem eksperimentering.

Hvad skal man gøre

Et barn med kolik kan hjulpes af:

 • Spred pjokket på maven før fodring.
 • At give barnet en chance for at bage luft efter fodring.
 • Påfør på den opvoksede bleie (den kan stryges med et jern).
 • Sæt en varm ble på moderens mave og på toppen af ​​babyens ansigt til dig selv.
 • Pat pattens mave med hånden.
 • Giver dildvand eller fennikelte efter fødning.
 • Med dannelsen af ​​overskydende gazikov brug et rør til deres udledning fra tarmen.
 • Udskift blandingen, hvis barnet er fyldt med flasker.

Massage til magekramper

Massage maven til forebyggelse af colic rådes både før og efter fodring. Bevægelserne i min mors hænder med denne massage skal være cirkulære - bevæg armen rundt om navlen i retning med uret.

E. Dudnik - Lærer til børnemassage på Institut for Professionel Massage - I den næste video vises den korrekte mavemassage teknik til barnekolik.

Vil en varmvandsflaske spare?

Varme på underlivet hjælper ofte med at redde barnet fra smertefulde nedskæringer brug af varmt vandflaske under et kolikangreb berettiget. En varmvandsflaske fyldt med varmt vand bør pakkes med et tykt håndklæde og placeres på en småbarns mave. På samme tid klappes babyen på bagsiden.

Varmere under kolik
En varmvandsflaske kan hjælpe med at klare kolik.

Effektive folkemekanismer

Den mest almindelige anvendelse til kolik dild eller fennikel infusion. Proportionerne for forberedelsen af ​​sådanne midler er: en teskefuld frø pr. Kop vand bringes i kog. Midler insisterer om en halv time, og giv en dosis på 1 tsk før måltider tre gange om dagen.

Dillvand fra kolik
Du kan købe nogle dild i et apotek eller forberede dig selv.

Udover dill eller fennikelte, anbefales det at drikke krummer med kolik og kamille te. En teskefuld tørrede blomster hældes med kogende vand (250 ml) og infunderes i ca. 30 minutter. Infusion tilbyder krummer i form af varme på ca. 20 ml før morgen og aften fodring.

Også rådgiver folk badende babyer, der lider af kolik i urte bade. I et varmt bad, som krummen vil tage før sengetid, tilføjer oftest mynte, citronmelisse eller motherwort.

medicin

Alle stoffer, der bruges til udseende af kolik i en nyfødt baby, er opdelt i 2 store grupper:

 1. Midler til forebyggelse. De bruges til at forhindre overdreven gasdannelse i børns tarm. Kernen i sådanne værktøjer vil du ofte se ekstrakter af sådanne plantematerialer som fennikel, anis eller dill. Disse stoffer indbefatter Plantex, Dill vand, baby rolig.
 2. Midler til at eliminere. De bruges under et kolikangreb. Den vigtigste aktive bestanddel af sådanne lægemidler er simethicon, hvis egenskab er splittelsen af ​​gasbobler og reduktionen af ​​barnets ubehag. Disse stoffer indbefatter Sub simplex, Espumizan L, Bobotik.

Lægen kan også råde dig til at give dit barn præparater med probiotika (bifiform, Linex, bifidumbacterin og andre) og enzympræparater (creon, mezim).

Om hvad du skal gøre for at hjælpe din baby med kolik, se i videoen af ​​Larisa Sviridova.

Når babyer er kolik?

De fleste babyer har kolikepisoder i en alder af 3 måneder. I nogle babyer fortsætter kolikken indtil 4-5 måneder, men næsten alle småbørn efter seks måneder har ingen kolik længere. Hvis et kolikangreb optrådte i en seks måneder gammel baby eller ældre børn, bør du helt sikkert konsultere en læge.

Colic i et barn væk
De fleste babyer har kolik fra 3 til 6 måneder

Udtalelse Komarovsky

Den berømte børnelæge bekræfter, at kolik forekommer hos ca. 70% af babyerne fra den tredje uge af livet og går ofte over 3 måneder. Komarovsky minder om, at dette er et midlertidigt problem, der ikke er en sygdom og ikke er farlig for børn. I sin praksis bemærkede en populær læge, at kolik forekommer oftere hos nyfødte drenge, og de passerer senere end hos piger.

De vigtigste faktorer øger sandsynligheden for kolik hos spædbørn Komarovsky kalder overfeeding og overophedning. Desuden understreger Komarovsky, at det er umuligt at påvirke spædbarnskolik med medicin. Samtidig kalder han brugen af ​​dild vand og stoffer mod gaziki, om end ubrugelige, men sikre metoder.

Med hensyn til kost af en ammende moder, mener Komarovsky, at forandringen i moderens kost ikke påvirker udseendet af kolik. Men en drøm på en berømt læger i maven anbefaler ikke, at kalde denne metode til at behandle kolik er meget farlig.

For mere information om dette, se overførslen af ​​Dr. Komarovsky.

Tips

For at forhindre forekomst af kolik hos spædbørn anbefales det at være opmærksom på:

 • Korrekt fastgørelse til min mors bryst. Baby bør helt sikkert fange brystvorten med isolaen.
 • Gymnastik. Udfør regelmæssigt gymnastiske øvelser med en crumb.
 • Moderens magt. Mor bør begrænse maden i hendes menu, der forårsager dannelsen af ​​overskydende gas i tarmene.
 • Kontakt med barnet. Et barn under et angreb skal være beroliget, strøg. Måske vil de monotone bevægelser roe babyen (sving på armene, på børnenes swing).
Colic passeret af barnet
Over tid passerer kolik i alle babyer

Krummer med kulsyreudslag bør vise en læge for at udelukke alvorlige sygdomme, der kan forårsage mavesmerter.

Desuden skal moderen roe sig og indse, at dette problem er midlertidigt og fysiologisk. Du behøver ikke at betragte dig selv som en dårlig mor og blive deprimeret, hvis ingen metoder til at håndtere kolik er effektive.Del dine oplevelser med de samme moms på tematiske fora eller med venner, der har børn. Se temaer videoer af børnelæger, men det vigtigste er at have tålmodighed.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed