Varus foddeformitet hos børn

Indholdet

Barnets første skridt er en glædelig begivenhed. Men med dem i forældrenes liv kommer der en periode med tvivl og angst, da det er med de første trin, at patologier for udvikling af fødderne sædvanligvis afsløres, som tidligere var umulige at bemærke. Hvad skal man gøre, hvis barnet har ben "ved rattet", hvad er fodens varusdeformation, vil vi fortælle i denne artikel.

Hvad er det

Varus foddeformitet er en patologi af de nedre ekstremiteter, hvoraf forvrænget akse og kuppelstopNår du går, hviler babyen på den ydre kant af foden, henholdsvis selve "hjulet" dannes mellem knæene.

Knæene lukkes ikke, når benene holdes parallelt. Patologi modtog også navnet på den O-formede krumning.

Ofte er varus deformitet forvirret med clubfoot. Faktisk er disse to forskellige patologier. Klubben har en medfødt natur, og fodvarusen er altid erhvervet.

For børn i 3-4 måneder er benets "hjul" en variant af normen. Men efter denne alder kan kun en erfaren ortopædkirurg vurdere situationen.

Barnets ledd er svage, plastiske, muskelsvæv er ikke tilstrækkeligt udviklet, og derfor er uhensigtsmæssige belastninger på benene i stand til at forårsage denne type fodmangel. Når ukorrekt installation øger belastningen på alle typer led og sener, især knæleddet, hofte og ankel.

Hvis patologien i tide ikke overvejer og begynder behandling, kan barnet blive deaktiveret. Overdreven belastede led slid hurtigere, ukorrekt og utilstrækkelig afskrivning fører til deformiteter, brok, ryggcyster og intervertebral space.

De bedste former for sygdommen korrigeres bedst, den faktiske opstilling kan korrigeres, så længe barnets knogler vokser aktivt. En kritisk alder anses for at være 8 år gammel.

Hvis før denne tid ikke varusa krumning er blevet korrigeret, er det tid til at tænke på kirurgisk indgreb, for efter 8 år vil patologien kun gå videre.

grunde

Til krumning af akserne og manglende evne til at lukke knæene kan forårsage mange årsager.

Sygdommen er mest almindelig hos børn, der tilhører den såkaldte risikogruppe - den omfatter:

  • for tidlig;
  • lette babyer;
  • babyer med cerebral parese;
  • børn, der i løbet af det første år af livet ramte rickets;
  • børn sårede ankel, knæ, hofteforbindelse.

En stor del af ansvaret ligger hos forældrene. Børn, der bliver bragt oprejst tidligt, bliver sat til deres fødder, indtil de når op til 9-10 måneder, placeres i en række vertikaliseringsmidler (vandrere og hoppere), især hvis de er tilstrækkeligt godt fodrede og vejer mere end aldersnormen, er de mere modtagelige over for en sådan O-formet deformiteter af benene.

Årsagen til udviklingen af ​​varusfoden kan også være ubehagelige sko, som dårligt fikser benene på en baby, der allerede har begyndt at stemple på sine egne to fødder, samt dårlig ernæring, hvor barnet har en mangel calcium og vigtige vitaminer.

Symptomer og tegn

I første fase er det svært at overveje varus deformitet. Barnet forstyrrer ikke. Men da de vokser, begynder kliniske tegn på patologi at forekomme, som forresten udvikler sig i et temmelig langsomt tempo.

Et barn kan have smerter under gangen, om aftenen kan han udvikle puffiness i benene, han må ikke løbe meget godt, og for aktive og aktive spil dræber ham hurtigt.

I nogle typer af varus deformitet kan systematiske gastrocnemius anfald forekomme.

Da barnet er afhængig af den ydre del af foden, ethvert par sko, han vil bære ulige, i tilfælde af en varus deformitet vil den yderste del af sålen blive slidt meget hurtigere end den indre del.

Når sygdommen skrider frem, har barnet en bestemt "duck" gang, han er meget klodset, ruller over, når han går, kaster armene op, når han prøver at køre og forsøger at balancere.

diagnostik

En ortopædkirurg i tilfælde af mistanke om varus deformitet foreskriver Røntgenstråler og ben i tre fremspring. Hvis scenen allerede er helt avanceret, kan der kræves radiografisk undersøgelse af funktionerne i hofte og knæled.

I tilfælde af varus deformitet forsøger læger altid at etablere den egentlige årsag til udviklingen af ​​patologi, og derfor kan barnet tildeles imponerende liste over analyser, herunder blodprøver for calcium og fosfor, konsultation med en neurolog, børnelæge og traumatolog.

behandling

Læger forsøger at behandle børn med varus deformitet ved konservative metoder. Med svage krumningsgrader er dette ret nok til helt at eliminere anomali og genoprette benets normale indstilling.

Kirurgi anbefales kun til børn, der ikke har været hjulpet af konservativ behandling og til børnebørn med alvorlig krumning.

Når en behandling påbegyndes, skal forældrene forstå og være fuldt bevidste om det terapi kan tage ikke kun måneder, men også år. Patologi elimineres endnu langsommere, end den udvikler.

Behandling vil kræve en voksen systemisk tilgang, streng overholdelse af alle medicinske anbefalinger, en seriøs holdning til hjemmeprocedurer, hvoraf mange bliver daglig og obligatorisk.

Barn kan tildeles iført ortopædiske sko. Det er lavet af specielle individuelle målinger, ordren kan laves i en ortopædisk salon. Disse er ikke almindelige sandaler og sko. Sådanne skopar har seriøse indlæg, ortopædiske indlægssåler, tunge og massive såler, stive ryg og sider for pålidelig fastgørelse af fod og ankel i den anatomisk korrekte position.

Universal sko til behandling af varus deformitet eksisterer ikke. For hvert barn, under hensyntagen til hans stadium, er graden af ​​afvigelse af fodens position fra normen vist med et bestemt skopar. Derfor skal du ikke vælge sådanne sko efter eget valg. Det er nødvendigt at bruge anbefalinger fra ortopæderen.

Hele behandlingsforløbet vil blive fulgt. terapeutiske massage sessioner. To ugers massage udskiftes normalt med tre ugers hvile, hvorefter massage-effekten gentages. Massage er ikke svært, og derfor er det muligt at mastere sin teknik og teknikker til absolut enhver mor eller bedstemor.

Massage omfatter klassiske teknikker med gnidning, æltning og vibrationer. For det første masseres fødderne, så ankelen. Ved korrigering af varus deformitet er det vigtigt at være opmærksom på hæl og bue af foden såvel som til underbenet. De er knæet ganske intensivt og omdirigerer til dette massageområde op til halvdelen af ​​hele sessionens tid.

Sørg for at massere hofterne, lændehvirvlen og ryggen. Massageterapeutens bevægelser skal være intense, men ikke forårsage smerte for barnet på samme tid.

Forældre bør lære deres barn at udføre særlige øvelser. Øvelser med det formål at forbedre tilstanden i muskelvæv, bindevæv og sener kan ses af en træningstræning instruktør fra enhver børnehospital. En orthopedist vil helt sikkert henvise til ham ved at ordinere behandling.

Ikke alene afhænger forældrene, om barnet skal udføre øvelserne, men også hvor effektiv en sådan gymnastik vil være.Hvis barnet er interesseret i denne proces, lykkedes det, at mor og far lykkedes at arrangere behandlingen som et spil og ikke som en tvunget begivenhed, så effekten kommer meget hurtigere.

Som med fladfodhed og valgusfod, med varus er det helt muligt at bruge derhjemme massage måtter - fod applikatorer. Jo sværere materialet og jo større mønsteret af belægningen er, desto bedre er det nyttigt.

Ofte bliver barnet nødt til at deltage i et fysioterapi rum. Magnetisk terapi, elektroforese, såvel som paraffinbehandling og mudder applikationer sammen med stimulering af musklerne i benene med elektriske impulser har en meget god effekt på det endelige resultat.

Den magiske pille for varus deformitet findes ikke, og derfor er der ikke ordineret nogen medicinbehandling.

Børn med svær smertesyndrom, som normalt ledsager ret alvorlige former for foddeformitet, kan behandles symptomatisk - smertestillende midler, som lægen råder over.

Drift for at eliminere fodens varus kan udføres i henhold til forskellige metoder. Ofte udfører børn kirurgisk korrektion af menisken, ankelleddet og undertiden knæleddet. Gendannelsesperioden er ret lang, et barn kan bruge flere måneder i Elizarov-apparatet.

Efter operationen viser han hele spektret af konservativ behandling, som beskrevet ovenfor, herunder massage, gymnastik, motionsterapi og fysioterapi, når barnet står på hans fødder.

På hvordan man undgår varus deformitet af foden i et barn, kan du finde ud af i den næste video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed