Hvorfor er babyen sovende med munden åben?

Indholdet

Børnenes krop er slet ikke som en voksen. Ofte opdager forældre, at deres baby ikke trækker vejret gennem næsen, men gennem munden. Denne norm eller patologi hjælper med at forstå denne artikel.

Årsager til åndedræt hos babyer gennem munden

Normalt trækker en person sin næse. Oropharynx kan også være involveret i vejrtrækning, men dette er ikke en meget fysiologisk proces. Sådan er den voksne organisme. Et barn kan have noget andet, især for meget små børn.

Åndedræt er nødvendig. Luften i miljøet er noget lavere i temperaturen end kroppen kræver. Passerer gennem hele systemet af næsepassager, det er godt opvarmet og også fugtet.

Næsens slimhinder er foret med epitelceller, på den ydre overflade, hvor der er ganske få små cilia. Disse formationer bevarer de mindste støvpartikler, der forhindrer kroppen i at falde ind i det indre miljø.

Hvis babyen trækker vejret gennem munden, så luften har ikke tid til helt at varme op og går straks ind i det nedre luftveje. Denne situation bidrager til udviklingen i barnet af forskellige sygdomme i det øvre luftveje. Småbørn, der ofte trækker vejret med deres mund, udvikler ofte faryngitis og laryngitis, og har også en ret høj risiko for at udvikle bronkitis.

Udseendet af et sådant symptom hos et barn, der er ældre end to år, skal være et signal til forældrene om, at barnet kan have en vis patologi, der fører til udviklingen af ​​dette symptom.

Observante fædre og mødre beslutter at vise barnets læge. I dette tilfælde har de ret. Mange sygdomme opstår hos børn uden manifestation af flere kliniske tegn. Åndedræt kan være den første "klokke", som barnets krop har brug for hjælp.

Hvis barnet begynder at trække vejret gennem munden på gaden, stiger risikoen for infektion med forskellige infektioner såvel som forkølelser mange gange. Ifølge statistikker er børn, der lever i store industrilande, mere tilbøjelige til at blive syge med forskellige patologier i luftvejene. Chilling luft ind i lungerne kan bidrage til begyndelsen af ​​den inflammatoriske proces med udvikling af lungebetændelse.

Det er nødvendigt at tage højde for barnets alder, hvor forældrene har bemærket, at barnet var vant til at trække vejret gennem munden.

Hvis en baby, der er ældre end 3 år, hele tiden trækker vejret gennem munden, kan det tyde på, at han har tegn på sygdomme i paranasale bihule. Dette symptom kan manifestere sig hos børn, der lider af langvarig kronisk bihulebetændelse eller bihulebetændelse. Disse sygdomme ledsages også af udviklingen af ​​alvorlig nasal overbelastning.

Hvis en baby har dette symptom, når han sover, bør forældrene helt sikkert se på ham under søvn. Småbørn, der stærkt kaster deres hoveder tilbage fra puden, trækker ofte vej gennem den åbne mund. At eliminere dette ugunstige symptom i denne situation er ret simpelt. Bare brug for bare pluk op en anden pude, sove som vil være for din baby så behageligt som muligt.

Skolebørn kan have nasal vejrtrækning og vejrtrækning gennem munden. manifestation af adenoider. Denne patologiske tilstand ledsages af den aktive vækst af adenoidvæv, som vokser overdrevent i nasopharynx. Det tager tid at udvikle adenoider. Normalt udvikler denne proces sig hos et barn over flere år. Respiratoriske lidelser i dette tilfælde er progressive.

At identificere manifestationen af ​​dette symptom hos børn i de tidligste stadier er næsten umuligt. Kun få år senere begynder barnet at trække vejret gennem munden. Dette symptom manifesterer sig i en baby både om dagen og om natten.

Desværre er det meget svært at helbrede de udtalte adenoider i nasopharynxen ved hjælp af medicin alene. I nogle tilfælde er kirurgiske behandlingsmetoder.

Forstørrede Palatine Tonsils - Det er også en temmelig hyppig patologi, der udvikler sig hos børn. En række årsager kan føre til udviklingen af ​​denne patologiske tilstand hos børn. Ofte registreres en forstørret tonsil hos børn, der har haft svær bakterisk ondt i halsen.

Kronisk tonsillitis bidrager også til hypertrofi (stigning) af tonsillerne. Spredning af disse formationer fører til en mekanisk indsnævring af luftrummets lumen. Denne situation er farlig, ikke kun fordi barnet begynder at trække vejret med munden, men også fordi han kan udvikle meget farlige komplikationer.

Den langvarige forløb af denne patologiske tilstand kan også bidrage til udviklingen af ​​symptomer på respirationssvigt hos et barn på grund af at barnet har udviklet tegn på iltfare (hypoxi) af væv.

Udviklingen af ​​nedsat respiration kan ikke kun forårsages af aktiv vækst af adenoider, men også af polypper. Disse formationer kan også betyde alvorlig forstyrrelse af nasal vejrtrækning. Antallet af polypper hos babyer kan være meget anderledes. Deres aktive vækst er observeret hos børn med nedsat immunitet eller ledsagende sygdomme i det øvre luftveje.

Ifølge statistikker er polypper, der vokser i nasopharynx, mere almindelige hos børn i alderen 7-12 år. Læger bemærker, at en arvelig faktor spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​denne patologiske tilstand.

Hvis en af ​​forældrene havde nasopharyngeal polyposis, øges risikoen for at udvikle denne patologi i et barn flere gange. Behandlingen af ​​denne patologiske tilstand er som regel lang og vælges strengt individuelt af en børns otolaryngolog for hvert syge barn.

Respiratoriske sygdommeforårsaget af forskellige vira er også meget almindelige patologier, der fører til en krænkelse af nasal vejrtrækning.

Adenovirusinfektion, ledsaget af et sygdoms udseende med en dårlig hovedpine, fører ofte til, at barnet begynder at trække vejret gennem munden. Også dette ugunstige symptom kan også forekomme hos børn, der bliver syge med influenza eller ARVI.

Allergiske sygdommeMed udviklingen af ​​rhinitis (løbende næse) kan det også forårsage vejrtrækningsproblemer gennem næsen. Manifestationen af ​​sådanne manifestationer har en ret særskilt sæsonbestemt karakter.

I foråret og den tidlige sommer øges antallet af tilfælde af respiratorisk allergi betydeligt. Dette resulterer i indtagelse af pollen af ​​planter eller buske i nasopharynx. Sådanne manifestationer observeres hovedsageligt hos spædbørn, der har en individuel følsomhed over for dem.

Næseskader bidrager også til, at barnet ikke fuldt ud kan trække vejret gennem næsen. I dette tilfælde kan du se, at babyen trækker vejret gennem munden. Ofte forekommer sådanne situationer under ungdomsårene hos drenge. Under anvendelse af en traumatisk skade kan der opstå en meget farlig tilstand for vejrtrækning - en brud i næseseptumet. I dette tilfælde begynder babyen at trække vejret gennem munden.

For at eliminere denne ugunstige manifestation hos et barn kræves kirurgisk otolaryngologisk behandling. Babyer med beskadiget nasal septum bliver fuldstændig restaureret. Uden at udføre en sådan behandling er det desværre umuligt at genoprette korrekt nasal vejrtrækning.

Det skal bemærkes, at eleverne kan observeres fysiologiske muligheder for åndedræt gennem munden. Denne situation er mulig efter eller under intensiv fysisk træning.

Den øgede belastning bidrager til, at barnets krop kræver mere ilt. For hurtigt at eliminere en sådan opstået tilstand begynder barnet ofte og intensivt at trække vejret gennem munden.

Hvorfor ånder babyen med munden åben?

Ofte bemærker mødre, at deres nyfødte babyer trækker vejret med deres mund. Normalt er denne betingelse oftest manifesteret i en drøm. Børn i de første måneder af livet sover næsten hele tiden. Det er nødvendigt for nyfødte børn til aktiv vækst og udvikling. En nyfødt baby sover meget, ikke kun om natten, men om dagen.

Små støvpartikler kan beskadige de sarte slimhinder i næse og mund. De er så ømme, at de let beskadiges, når de udsættes for mekaniske virkninger. Immaturitet i immunsystemet bidrager også til, at barnet er let let inficeret med infektioner.

I nyfødte babyer kan årsagerne til mundpusten være meget forskelligartede.

Hvis barnet sover i en ubehagelig stilling, skal han trække vejret gennem munden. Forældre i denne sag bør være opmærksom på krybbe, hvor den nyfødte baby bruger det meste af tiden. Det skal være behageligt og behageligt for baby søvn.

En løbende næse, som kaldes fysiologisk hos børn, fører også til en krænkelse af nasal vejrtrækning. Det forekommer hos næsten alle nyfødte børn.

Hvis barnet blev født noget tidligere end forventet, eller hvis han har medfødte uregelmæssigheder i strukturen af ​​ENT-organer, øges risikoen for at udvikle en forlænget løbende næse i et barn betydeligt.

Mikroklimaindikatorer er meget vigtige for at opretholde god nasal vejrtrækning. For tør luft bidrager til udtørring af slimhinderne i nasopharynx. Optimal fugtighed i børnenes rum bør ikke falde under 50%.

Hvis denne indikator konstant falder, er i dette tilfælde brug af specielle enheder - befugtningsmidler påkrævet. De hjælper med at normalisere fugtighed til optimale værdier.

Nyfødte babyer kan også få forskellige forkølelser og infektioner. De kan også blive smittet af deres forældre. Moms og dads bør altid huske at i en akut periode med SARS eller influenza bør de Begræns enhver kontakt med barnet.

For at forhindre infektion er det også vigtigt at undgå interaktioner med tempererede mennesker. Ofte inficeres infanter fra slægtninge, der kommer på besøg for at se det nyfødte barn.

I de første dage af livet i et barn er musklerne i nakkens nakke endnu ikke fuldt udviklet. Nogle babyer kan endda have hypotoni hos disse muskelgrupper. Dette manifesterer sig i, at barnet kaster hovedet lidt tilbage. Folk siger, at barnet stadig ikke holder hovedet. Der kræves en vis tid for at stabilisere den cervikale rygsøjle.

Hypotonus af musklerne i nakke og øvre skulderbælte bidrager til, at barnet begynder at trække vejret gennem munden. Normalt passerer denne betingelse alene efter flere måneder af livet. På dette tidspunkt skal du være sikker på at følge hvordan babyen trækker vejret.

Hvis barnet har et ugunstigt symptom i år, er det obligatorisk at konsultere en børnelæge.

Hvad kan der gøres?

For at normalisere nasal vejrtrækning hos babyer er det meget vigtigt at se, hvordan et barn falder i søvn. Hans kropsholdning skal være behagelig og ikke medføre ubehag for barnet.

Af stor betydning er seng og pude, hvor barnet sover. I øjeblikket på markedet er der et stort antal forskellige produkter, der har en ortopædisk virkning. Sove i sådanne senge normaliserer ikke kun babyens vejrtrækning, men hjælper også med at stabilisere rygsøjlen.

At normalisere nasal vejrtrækning nødvendigvis nødvendigt ryd næsepasserne fra hemmeligheden. Også til dette formål kan du bruge specielle aspiratorer.Du kan vaske tuden ved hjælp af saltvand eller farmaceutiske præparater. Disse midler er fuldstændig harmløse renser næsepassagerne af slim.

Hvis der er opstået respirationsvanskeligheder hos en baby på grund af forskellige sygdomme hos ENT-organer, er der obligatorisk besøg hos lægen. Lægen vil tage det nødvendige behandlingsregime. Det omfatter normalt vasokonstrictor nasaldråber eller sprayer. Disse midler hjælper med at lindre svær hævelse, hvilket fører til en forbedring af næsen.

Symptomer forårsaget af bakterielle infektioner kan kun elimineres ved hjælp af antibakterielle midler. Lokal terapi bruges normalt til dette.

Næsedråber ordineres normalt i 7-10 dage. Hvis barnet ikke føler sig bedre under den foreskrevne behandling, bliver der i dette tilfælde foretaget korrektion af den foreskrevne behandling.

Allergiske sygdomme, som får barnet til at trække vejret med munden, kræver en obligatorisk recept i behandlingen antihistamin medicin. Disse midler hjælper med at normalisere nasal vejrtrækning, samt lindre trængsel og hævelse, der opstod i nasopharynx som følge af allergisk inflammation.

For at fjerne de negative symptomer anvendes både lokale terapeutiske midler og tabletter. Disse lægemidler ordineres normalt i 1-2 uger.

Fravænning af din baby til at trække vejret med munden er en ganske besværlig opgave. For at gøre dette skal du følge hans adfærd. For små børn, der stadig er svært at forklare, hvad dette åndedræt kan føre til, bør det blive omdannet til et underholdende spil.

Mange børn i barndommen som nogle bestemte dyrearter. Hvis barnet er glad og samler katte, så kan du fortælle ham, at alle killinger trækker vejret i næsen, ikke i munden. Typisk fungerer denne psykologiske teknik godt for børn under 3-4 år.

Med ældre børn kan du allerede forsøge at opbygge en konstruktiv dialog. Du bør fortælle barnet at trække vejret i næsen, ikke munden. I en samtale understrege, at dette er præcis, hvordan papa og mamma trækker vejret.

Teenagere og skolebørn kan allerede fortælle hvad der kan føre til hurtig vejrtrækning gennem munden. Denne psykologiske metode kan kun bruges, hvis barnets åndedrætsfunktion bevares.

Om hvorfor det er farligt for et barn at sove med munden åben, se den følgende video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed